Reţete de la cititori: Rulouri cu afumătură – Tincuţa Coman

12 iunie 2015 12:19   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: o varză potrivită, două cepe, 100 g orez, 500 g ciolan dezosat şi afumat, două linguri bune de bulion, câteva fire de pătrunjel, un ou, o linguriţă de condiment de legume, 5 linguri de ulei, opţional smântână pentru servire.

Preparare

Opărim varza pentru a obţine frunzele pentru rulouri. Curăţăm ceapă, o spălăm şi o tocăm mărunt, iar afumătura o dăm prin maşină de tocat. Într-o tigaie punem uleiul la încins şi călim ceapa, apoi adăugăm bulionul şi orezul spălat, amestecăm bine şi oprim focul. Răsturnăm amestecul peste afumătură, punem pătrunjelul spălat şi tocat, oul, condimentul de legume, sare şi piper după gust. Peste fiecare frunză punem câte două-trei linguri de compoziţie şi rulăm. Aşezăm rulourile într-o tavă unsă cu ulei. Dizolvăm bulionul rămas în apă şi le cuprindem. Se dau la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ o ora, dacă apă scade, mai completăm. Servim rulourile cu mămăliguţă caldă şi smântână.

Mai multe