Reţete de la cititori: Rulouri cu cremă de vanilie – Păcurar Iuliana
Pentru aluat:
- o cană apă,
- o cană ulei;
- un vârf de cuţit de amoniac;
- zahăr după gust;
- esenţă;
- sare;
- făina cât cuprinde.
Pt cremă:
- 4 ouă;
- 1 litru lapte;
- o cană zahar;
- o cană făină;
- o fiola esenţă vanilie.
Mod de preparare: Pentru aluat se amestecă toate ingredientele până obţinem o cocă tare care se întinde pe masă. Se taie fâşii de 2 cm, se rulează pe formele de rulouri şi se prăjesc în ulei încins.
Pentru cremă se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până acesta se topeşte, apoi se încorporează şi făina.Aceasta compozitie se toarnă peste lapte şi se pune la foc potrivit până începe să se îngroaşe apoi se dă la foc mic. Când este suficient de îngroşată se dă jos de pe foc, se pune esenţa şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă bine. Se umplu cojile de rulouri cu cremă , se pudrează şi se dau la rece. Poftă bună!