Reţete de la cititori: Rulouri cu cremă de vanilie – Aura Dogaru

25 iunie 2013 8:24   Rețete
Ultima actualizare:

Mod de preparare

Într-o crăticioară se pune zahărul, uleiul, laptele, se amestecă bine la foc mic până se topeşte tot zahărul.Se lasă să se răcească după care se adaugă ouăle unul câte unul, plicul de amoniac stins cu zeamă de lămâie şi făina treptat până se formează o cocă.Se împarte coca formată în 4 şi se întind pe rând 4 foi; din fiecare foaie tăiem fâşii subţiri de circa 2 cm apoi fiecare fâşie se rulează pe o formă cilindrică unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se ung cu ou bătut, se presară zahăr şi se aranjează într-o tavă de cuptor tapetată cu foaie de copt.Se introduce în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru circa 15 minute, până se rumenesc.Când sunt gata, se scot rulourile de pe forme, şi se lasă să se răcească.

Crema de vanilie: 1 l de lapte, 5-6 ouă, 13 linguri cu vârf de făină, 10 linguri de zahăr, 2 plicuri de zahăr vanilat, 100 g margarină.

Se bat ouăle cu zahărul, se adaugă făina în ploaie şi laptele călduţ. Se pune la aragaz la foc mic, de preferinţă într-un tuciuleţ de fontă (nu se prinde) şi se amestecă continuu, până se îngroaşă. Se ia de pe foc, se adaugă zahărul vanilat şi margarina, amestecând bine.

Cu această cremă, umplem rulourile şi presărăm pe deasupra zahăr vanilat.Pofta bună!

Mai multe