Reţete de la cititori: Salam de biscuiţi – Florentina Hij
30 ianuarie 2018 13:28
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente:
1 kg biscuiţi populari, 250g margarină, 250g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, o esenţă de rom, 50 g cacao, 500 ml apă, 50g stafide, 30g nucă,4 cuburi de rahat.
Preparare:
Rupi biscuiţii în bucăţele mici. Într-o cratiţă pui margarina, zahărul, zahărul vanilat, cacaoa, esenţa de rom şi apa. Amesteci pe foc până când margarina s-a topit şi compoziţia fierbe. Iei cratita de pe foc si adaugi stafidele, nucile bucăţele, rahatul tăiat cubuleţe mici şi biscuiţii. Amesteci bine până când tot lichidul absoarbe biscuiţii. Pe o folie modelezi două suluri din compoziţie, le înveleşti strâns cu folia şi le dai la rece. Tai salamul după ce s-a răcit şi a stat 2-3 ore la frigider.