Reţete de la cititori: Salată boeuf - Aluculesei Brînduşa
Ingrediente:
- -300 g salam,
- -1 cutie mazăre,
- -5 castraveţi muraţi,
- -2 morcovi,
- -1 linguriţă de sare,
- -2 rădăcini de pătrunjel,
- - 2 rădăcini de păstârnac,
- -5 cartofi mari,
- -4 ouă,
- -2-3 linguri de muştar,
- -500 ml ulei
Mod de preparare
Maioneza: Se prepară din două gălbenuşuri crude şi două gălbenuşuri fierte. Se pun într-un vas, le pasăm foarte bine şi începem să mixăm adăugând din când în când câte un pic de ulei. Când se îngroaşă prea tare adăugăm câte un pic de muştar. Facem câtă maioneză credem noi că este necesar.
Comoziţia: Se pun la fiert cartofii împreună cu morcovul şi păstârnacul. Când sunt fierte le lăsăm să se răcească la temperatura camerei, apoi le curăţăm şi le tăiem în cuburi mici.
Peste această compoziţie adăugăm salamul tăiat cuburi, castraveţii muraţi tăiaţi cuburi, adăugăm mazărea şi 3/4 maioneză , amestecând uşor cu o lingură de lemn. Adăugăm sare după gust şi punem salată într-un vas. Peste salată vom pune restul de maioneză pe care o întindem frumos şi ornăm salata după preferinţele fiecăruia. Poftă bună!