Reţete de la cititori: Salată de boeuf cu linte şi conopidă - Panazan Bianca Raluca

31 august 2014 19:34   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

    6-7 cartofi    1/2 piept de pui    1/2 borcan de mazăre    1/2 cutie de linte roşie fiartă    4-5 castraveţi muraţi    câteva bucheţele de conopidă    2 morcovi    2 cepe verzi    3-4 linguri maioneza făcută în casă    sare/piperMod de preparare: Pieptul de pui se pune la fiert împreuna cu morcovii, la fel şi cartofii se pun separat la fiert în coajă. Într-o crăticioară mică se pune apă la fiert, iar când a dat în clocot se adaugă bucheţelele de conopidă pentru 15 minute.Cartofii se curăţă de coajă cât sunt calzi, se lasă să se răcească după care se taie cuburi. Pieptul de pui şi morcovii se taie tot cuburi, se amestecă cu cartofii şi conopida scursă de zeamă. Lintea se dă sub jet de apă şi se lasă la scurs, la fel şi mazărea.Ceapa verde se toacă cât mai mărunt. Castraveţii se taie cubuleţe mici. Se amestecă toate ingredientele, împreună cu sare, piper şi maioneza. Se pune 30 minute la rece după care se poate servi.

Mai multe