Retete de la cititori: Salata inimioara - Patricia Iordache

13 februarie 2013 13:48   Rețete
Ultima actualizare:

Mod de preparare:

Pui la fiert cartofii, morcovii şi mazărea, se pun apoi la răcit, se curăţă de coajă şi se toacă în cubuleţe mici. Castraveţii muraţi şi gogoşarii se taie, de asemenea. Amesteci toate legumele într-un castron, adaugi maioneza, sare şi piper după gust.Iei o formă - în cazul meu, o formă de inimioară -, în care pui amestecul de legume cu maioneză, apoi acoperi totul cu un strat subţire de maioneză şi decorezi astfel:

- pe primul rând pui măsline negre, tăiate pe jumătate;- pe al 2-lea rând pui gogoşar roşu în oţet tocat mărunt;- pe al 3-lea rând pui jumătăţi de măsline verzi;- pe al 4-lea rând pui morcov fiert, tocat mărunt;- pe al 5-lea rând pui iar jumătăţi de măsline negre;- în centrul inimioarei pui restul de gogoşar rămas.

Mai multe