Reţete de la cititori: Sarmale – Iusco Cristina
Ingrediente: 1 kg carne tocată amestec vita+porc, 2 verze, 2 cepe, 30 ml ulei, o ceaşcă de orez - aproximativ 120 g, mărar verde, cimbru, o lingură boia, sare, piper, puţin bulion.
Preparare
Cu ajutorul unui cuţit scoatem cotorul de la varză. Într-o oală se pune apă + 1 lingură sare la fiert, după primul clocot se introduce căpăţâna de varză în oală, frunzele opărite se desprind în timpul fierberii şi se pun într-o strecurătoare, ceapa se toacă marunt şi se căleşte în ulei apoi punem boia şi luăm de pe foc. Amestecăm cu carnea şi orezul şi din compoziţie luăm, punem în foaia de varză şi rulăm sarmalele. Tăiem varză mărunt, punem pe fund la oală şi aşezăm sarmalele, între ele punem cimbru şi mărar şi punem apă peste şi bulion şi lăsăm la fiert.