Reţete de la cititori: Sărmăluțe cu carne și ciuperci - Stoica Adina

25 iulie 2014 10:54   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 1 borcan ciuperci feliate, 500 g cane tocată vită/porc, 1 varză mare murată, 100 g orez, 4 cepe, 1 linguriță piper, sare după gust, boia de ardei dulce.

Preparare

Uleiul se pune la încins, ceapa se călește până își schimbă culoare, devine aurie, orezul se pune peste şi se mai lasă pe foc câteva minute. 

Carnea și ciupercile tocate mai mici se amestecă cu piperul, boiaua, cimbrul, mărarul verde, sare după gust. Compoziția se amestecă cu ceapă și orezul.

Scoatem frunzele de varză, dăm pe sub un jet de apă frunzele și începem să rulăm sarmalele folosind compoziția.

Într-un vas de pământ, punem bețe de mărar, acoperim cu frunze de varză și varză tocată, apoi așezăm sarmalele. 

Punem câteva frunze de dafin printre ele, punem bulionul și o lingură de pastă de ardei, o cană cu apă.

Acoperim cu capacul și dăm la cuptorul bine încins.

Ne mai uităm din când în când.

Când sunt aproape fierte, punem feliile de kaizer și mai dăm la cuptor, dar fără capac.

Adăugăm o lingură de mărar pe toată suprafața. Într-o oală de 2 litri punem apă la fiert cu un praf de sare, adăugăm mălai, iar cu un tel pară se amestecă continuu, pentru a nu se forma cocoloașe. Când începe să se îngroașe, se ia de pe foc și se toarnă într-o tavă, pentru a-i da formă. Se lasă să se răcească. Între timp, începem să așezăm pe farfurii un rând de varză, apoi din mămăligă se taie o parte pentru a pune peste varză, iar apoi se pun sarmalele, kaizerul, smântâna și ardeiul iute. Ornăm cu un fir de mărar verde și putem servi! 

Poftă bună!

Mai multe