Reţete de la cititori: Sărmăluţe în foi de varză - Ermina Vlăsceanu

2 octombrie 2014 17:38   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente : varză murată, 1 kg de carne tocată de porc, 4 linguri de orez, 2 cepe tocate mărunt, 1-2 linguri de bulion, mărar, cimbru, sare, piper.Varza se pune în apă rece cu câteva ore înainte pentru a se desăra.Celelalte ingrediente se amestecă bine şi se lasă circa o oră.În acest timp se aleg foile de varza (să nu fie cotoroase ) şi se taie bucăţi potrivite.În fiecare foaie se pune carne, se rulează apoi se apasă capetele în interiorul sărmaluţei.Se pune puţin ulei pe fundul cratiţei, se adaugă varza tocată, puţin bulion, un rând de sarmalute, cimbru, o foaie de dafin, piper boabe, mărar, apoi iar un rând de sărmăluţe.Deasupra se pune varza tocată, se acoperă cu apă şi se pune la fiert la foc mic în cuptorul încălzit.Sarea şi acreala (zeamă de varză sau borş) se adaugă dacă mai este nevoie doar după ce a dat în fiert.Sărmăluţele se servesc calde cu mămăliguţă şi ardei iute.Poftă bună vă doresc!

Mai multe