Rețete de la cititori: Scoici cu cremă de zahăr ars – Paula Ion
Ingrediente: 3 ouă, 500 ml lapte, 2 linguri zahăr pentru caramel, 3 linguri zahăr, esenţă de vanilie, 200 g scoici Băneasa, 2 linguri boabe de struguri din dulceaţă, nuci (din dulceaţă de nuci verzi).
Mod de preparare:
Punem apa la fiert cu sare, când dă în clocot adăugăm scoicile, le lăsăm la fiert după instrucţiunile de pe ambalaj.
Clătim cu apă rece şi lăsăm să se scurgă bine de apă.
În forma în care coacem prăjitura, facem zahărul ars: punem 2 linguri de zahăr şi lăsăm să se topească, să fie maroniu, întindem pe pereţii formei, lăsăm să se răcească.
Scoicile le umplem cu boabele de struguri din dulceaţă ş lei aşezăm pe fundul formei cu deschizătura în jos, iar printre scoici adăugăm nucile.
Batem ouăle cu zahărul bine, adăugăm laptele şi esenţa, amestecăm bine şi punem în formă.
Dăm la cuptor pentru 40-60minute (în funcţie de cuptoare), când s-a întărit şi rumenit deasupra, oprim şi lăsăm să se răcească în formă. Răsturnăm pe platou şi servim cu siropul lăsat.
Poftă bună!