Reţete de la cititori: Spaghete bolognese cu sos delicios de roşii şi ardei - Aura Dogaru

5 februarie 2015 11:37   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

  • • 1 ceapă
  • • 2 căţei de usturoi
  • • 1 morcov
  • • 2 linguri ulei de măsline
  • • 500 g carne tocată
  • • 1 linguriţă oregano
  • • sare
  • • piper
  • • 3 linguri sos de roşii
  • • 250 ml vin roşu
  • • 350 ml supă
  • • 1 ardei gras roşu
  • • 400 g spaghete

Mod de preparare

Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Curăţaţi morcovii şi tăiaţi-i cubuleţe. Încingeţi o lingură de ulei într-o tigaie mai mare şi căliţi morcovii, ceapă şi usturoiul, apoi scoateţi-i din tigaie. Puneţi în tigaie carnea tocată şi prăjiţi-o. Adăugaţi morcovii, ceapa, usturoiul, oregano, sarea şi piperul şi amestecaţi bine. Turnaţi vinul şi supa şi fierbeţi totul la foc mic circa 30 de minute. Spălaţi ardeiul, îndepărtaţi-i seminţele, tăiaţi-l cubuleţe şi adăugaţi-l în sos în ultimele 10 minute. Între timp, fierbeţi pastele în apa cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj, scurgeţi-le şi amestecaţi-le cu sosul pregătit. Dacă doriţi mai presăraţi  piper.

Mai multe