Reţete de la cititori: Supă cremă cu dovlecei – Daniela Andrei

11 iulie 2014 13:11   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 2 dovlecei potriviţi, un cartof mic, o rădăcină de păstârnac, o lingură cu unt, 2 linguri cu smântână (20 % grăsime), sare după gust, câteva frunzuliţe de busuioc verde, opţional: un praf de şcorţişoară.

Mod de preparare

Curăţăm legumele de coajă şi le tăiem în cuburi mici. Într-o crăticioară, punem untul, îl topim şi adăugăm dovleceii.

Îi călim uşor, după care adaugăm cuburile de cartof şi păstârnac, împreună cu o ceşcuţă cu apă.

Acoperim crăticioara cu un capac şi fierbem legumele înnăbuşit, pentru 15 minute aproximativ.

Le lăsăm să se răcorească, adăugăm cele 2 linguri cu smântână, busuiocul proaspăt, mărunţit, şi opţional, un praf de scorţişoară.

Se serveşte rece, cu felii de pâine prăjită sau crutoane. Poftă bună!

Mai multe