Reţete de la cititori: Tartă cremoasă cu ciocolată - Alina Bantoi

11 octombrie 2013 8:01   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare:La bain marie, topim ciocolata şi untul, sau dacă aveţi o problemă cu metoda asta, la cuptorul cu microunde şi amestecăm din 10 în 10 secunde.Într-un castron amestecăm ciocolata topită cu zahărul, făina, praful de copt şi migdalele măcinate.Adăugăm laptele şi ouăle şi amestecăm bine.Ungem o formă de tort cu unt, o tapetăm cu hârtie de copt şi adăugăm ciocolata. Acoperim cu o folie de aluminiu, în felul acesta, prăjitura se va coace uniform.Dăm tava la cuptor, la 175 grade timp de 40 minute sau pe treapta a doua, foc mediu.Pentru reuşita acestei delicioase prăjituri, ciocolata trebuie să aibă un conţinut de cacao de min 40-60%.Ne dăm seama că este gata, când devine fermă pe margini, dar în mijloc rămâne un pic cremoasă.Scoatem folia, o lăsăm să se răcească la temperatura camerei, iar apoi o dăm la frigider pentru minim 2 ore,O scoatem din formă, pudrăm cu cacao, o servim cu un moţ de frişcă şi zmeură. Sau dacă preferăm, o lingură de îngheţată de vanilie!

Mai multe