Reţete de la cititori: Tartă cu fructe – Silvia David
Ingrediente: 5 ouă, 5 linguri făină, un vârf linguriţă praf de copt, 5 linguri zahăr, 1 budincă vanilie, 500 ml lapte, apă, zahăr vanilat pentru sirop, fructe de diverse feluri sau doar de un fel (depinde de preferinţă), 1 pliculeţ gelatină, ulei şi făină pentru uns şi tapetat tava.
Mod de preparare: Se separă ouăle, se bate albuşul spumă cu cele 5 linguri de zahăr, se adaugă gălbenuşurile şi apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt. Compoziţia rezultată se toarnă într-o tavă de tartă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se dă la cuptor până se coace.
Când este coaptă se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească puţin înainte de a se scoate din formă. Se prepară budinca şi se lasă şi ea la răcit. Am pregătit şi un sirop din apă, zahăr vanilat şi zeama de la fructe (am pus peste fructe 2 pliculeţe de zahăr vanilat că nu fie aşa acruţe).
Se aşează blatul de tartă pe un platou, se însiropează cu siropul pregătit şi desupra se pune budinca răcită. Peste budincă aşezăm fructele şi ca să stea, se pune peste fructe gelatina dizolvată în puţină apă rece şi apoi încălzită puţin la microunde. Se dă tarta la rece şi apoi se poate servi.