Reţete de la cititori: Tartă cu mere şi scorţişoară - Pătraş Simona

12 noiembrie 2012 14:16   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:Pentru aluat: 225 g făină, 100 g unt, 2linguri de zahăr vanilat cu scorţişoară, 1 ou, 1 lingură apă rece, 1 praf de sare.Pentru umplutură: 1 kg mere, 250 g zahăr, scorţişoară măcinată.

Mod de preparare:Preparare aluat pentru tartă: Într-un bol mixăm untul cu zahărul, adăugăm oul, apa rece, iar la sfârşit făina cernută, sarea şi amestecăm până obţinem un aluat elastic care nu se lipeşte.Învelim aluatul obţinut într-o folie alimentară şi dăm la frigider pentru 25- 30 minute.

Scoatem aluatul din frigider şi întindem o foaie potrivită pe care o aşezăm peste forma de tartă unsă în prealabil cu unt. Tăiem excesul de aluat cu un cuţit de pe marginile formei şi înţepăm aluatul cu furculiţa, pentru a nu se umfla în cuptor.

Preparare umplutură: Merele spălate se curăţă de coajă, se taie cuburi, apoi se călesc împreună cu zahărul şi scorţişoara, până când scade aproape toată zeama. Lăsăm să se răcească câteva minute şi le adăugăm peste aluatul de tartă.

Deasupra întindem câteva fâşii de aluat şi dăm la cuptor timp de 25- 30 minute, până devine uşor rumenă la suprafaţă. Tarta se lasă la rece câteva minute înainte de a fi tăiată şi servită.

Poftă bună!

Mai multe