Reţete de la cititori: Tiramisu – Daniela Butnaru

6 noiembrie 2014 12:01   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 400 gr pişcoturi, 500 gr mascarpone, 500 ml cafea îndulcită, esenţă rom, 8 linguri de zahăr, 5 ouă separate, 3 linguri de cacao, 1esenţă de vanilie, 500 frişcă, un praf de sare.

Mod de preparare: albuşurile se bat spumă tare cu praful de sare, apoi se adaugă 4 linguri de zahăr şi se mixează pe rând până obţinem o spumă tare şi lucioasă de bezea.Separat mixăm gălbenuşurile cu 4 linguri zahăr până devin albe şi cremoase, apoi adăugăm crema mascarpone şi esenţa de vanilie şi mixăm în continuare la viteza cea mai mică. Frişca o batem  şi o amestecăm cu crema de mascarpone, apoi încorporăm apoi uşor albuşurile bătute. Pişcoturile le scufundăm în cafeaua aromată şi răcită şi le aşezăm în tava dorită, peste ele punem un strat generos de cremă apoi pudrăm cu cacao, apoi iar pişcoturi, iar un strat de cremă şi la urmă cacao. Dăm prăjiturica la rece câteva ore sau cel mai bine peste noapte. Poftă bună!  

Mai multe