Reţete de la cititori: Tocăniţă de ardei graşi cu mămăliguţă şi smântână- Brînduşa Aluculesei
18 iunie 2014 11:46
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente: 1 kg ardei gras, 6 roşii potrivite, 3 cepe, 1 lingură maggi secretul gustului cu gust de legume, 10 g piper măcinat, 50 ml ulei, 200 ml smântână.Mod de preparareCoacem ardeii graşi pe un grătar la foc iute, îi punem într-un vas cu capac şi îi lăsăm până se răcesc, apoi îi curăţăm de coajă şi de seminţe, îi clătim şi îi lăsăm la scurs.Curăţăm ceapa, o tocăm mărunt şi o punem în tigaie la prăjit, până se face aurie, apoi adăugăm peste ea roşiile tăiate felii subţiri şi lăsăm să fiarbă la foc mic, adăugăm piper, maggi secretul gustului şi ardeii curăţaţi, amestecăm uşor şi lăsăm să fiarbă la foc mic în jur de 10 minute. Se serveşte cu smântână şi mămăliguţă.
Poftă bună!