Reţete de la cititori: Tocinei la cuptor - Anişoara Ursan
PreparareCartofii curăţaţi, spălaţi şi zvântaţi, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici apoi se storc un pic de suc. Într-un castronel amestecăm cartofii răzuiţi cu o lingură de pesmet, cu brânza sau caşcavalul date prin răzătoare, cu cele 2 gălbenuşuri de ou, cu legumele deshidratate şi ierburile aromate de la Provence. La sfârşit după ce am amestecat ingredientele bine adăugăm şi cele 2 albuşuri bătute spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă sau nu sare, după preferinţă.Se unge o tăviţa cu ulei, se presară deasupra pesmetul rămas şi turnăm compoziţia de mai sus şi se presară deasupra rozmarin. Se dă la cuptor, la foc potrivit, circa 20 -25 minute, până ce se rumeneşte totul frumos. Se lasă să se răcească un pic apoi tăiem în bucăţi mai mici care se pot servi cu smântână sau iaurt rece.
Poftă bună!