Reţete de la cititori: Tort buturugă - Gabriela Antici

5 mai 2014 7:59   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:Blat: 6 ouă, 300 g zahăr pudră, 1 lingură ulei, 200 g făină.Crema: 100 g cremă de brânză, 100 g brânză de vaci, 2 plicuri zahăr vanilat, 300 ml frişcă, 2 linguri dulceaţă de mure.Decor: 200 ml frişcă, 1 plic nescafe.

Preparare

Blatul: Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le batem spumă cu 100 g zahăr. Gălbenuşurile le mixăm cu restul de zahăr până se formează o cremă. Amestecăm gălbenuşurile cu albuşurile. Adăugăm făina uşor câte o lingură şi mixăm după fiecare iar la sfârşit adăugăm lingura de ulei. Răsturnăm în tavă (eu am folosit tava de la aragaz) tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptor până trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul cald şi îl punem pe un prosop umed. După care îl rulăm în prosop şi îl lăsăm să se răcescă.

Crema: Mixăm brânza cu plicurile de zahăr vanilat şi frişcă până devine o cremă. Adăugăm crema de brânză. După ce le-am amestecat bine, adăugăm dulceaţa de mure şi mai amestecăm de câteva ori  uşor cu o lingură.Scoatem blatul din prosop şi îl ungem cu cremă. Luăm marginea blatului şi începem să îl rulăm, apăsând uşor blatul în timp ce rulăm. După ce l-am rulat bine dăm 10 minute la frigider. Plicul de nescafe îl amestecăm cu 1 linguriţă de lapte şi îl răsturnăm peste frişcă.

Scoatem tortul de la frigider şi îl ungem cu frişcă pe toată suprafaţa. Cu ajutorul unei furculiţe facem nişte liniuţe deasupra pentru a da aspectul unei buturugi (eu am tăiat capetele la tort şi le-am adăugat pe margini pentru a semăna mai mult cu o buturugă.

Mai multe