Reţete de la cititori: Tort ciocolatos - Daniela Butnaru
PreparareÎntr-un vas punem ciocolata amăruie şi peste ea turnăm frişca lichidă, dăm la foc până se topeşte ciocolata apoi luăm de pe foc şi adăugăm untul amestecând până la omogenizare. Lăsăm compoziţia la răcit, timp în care ne ocupăm de blat. Frecăm gălbenuşurile cu zahărul până când zahărul s-a topit iar compoziţia devine cremoasă. Albuşurile le batem spumă tare şi le turnăm peste compoziţia de gălbenuşuri cu o lingură de lemn amestecând de jos în sus. Adăugăm făina şi o încorporăm bine. Turnăm în tavă pe hârtie de copt şi coacem la foc potrivit până când se rumeneşte uşor.Când crema s-a răcit devenind o cremă foarte consistentă, punem vişinile. Blatul îl tăiem şi ungem cu cremă apoi îmbrăcăm tortul în frişcă (cele 100ml) şi decorăm cu vişine. Se dă la rece pentru 2 ore.