Rețete de la cititori: Tort cu caise și dulceață – Ursan Anișoara

13 august 2014 11:50   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: blat: 150 g biscuiti, 100 g unt sau margarina, 200 g miez de nuca prajit crema roz: 250 g smantana, 5-6 linguri dulceata de cirese salbatice (sau dupa preferinta), un plic de gelatina crema portocalie: 150 g smantana, 200 ml nectar de caise, un plic de gelatina

Preparare:

1. Se dau la robot biscuitii apoi miezul de nuca( se lasa un pic mai mare) si se amesteca cu untul sau margarina topita.Amestecul omogen se preseaza bine,intr-un strat uniform,intr-o forma cu inel detasabil.

2. Se prepara crema cu dulceata mixand bine smantana in care incorporam dulceata si gelatina pe care am hidratat-o in apa rece si apoi am topit-o la bain marin.Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da la rece 20 de minute.

3. Se scoate forma de la rece si turnam deasupra crema din smantana mixata cu nectar si gelatina topita.Se lasa cel putin 2 ore la frigider apoi se decoreaza cu dulceata si caise si se portioneaza.

Mai multe