Reţete de la cititori: Tort cu căpşuni, kiwi şi ciocolată – Adriana Szerepi

28 septembrie 2013 9:47   Rețete
Ultima actualizare:

Ciocolata albă o topim pe baie de abur cu 200 ml frişcă lichidă după care o răcim şi o punem la rece 2 ore.

Căpşunile şi kiwi curaţate şi spălate se dau la blender după care se pun pe foc cu zahărul şi zeama de lămâie. Trebuie să dea un clocot doar să se topească zahărul. Se lasă la răcit. Când e răcită hidratăm gelatina şi o topim pe baie de abur după care o adăugăm în compoziţia de fructe. Scoatem ciocolata topită şi o mixăm până-şi dublează volumul apoi adăugăm restul de frişcă bătută. La urmă adăugăm compoziţia de fructe şi amestecăm bine.

Crema de ciocolată: 3 tablete de ciocolată amăruie de câte 100 g, 300 ml frişcă lichidă. Se topesc pe baie de abur şi se lasă 2 ore la frigider după care se mixeaza până devine o spumă. Eu am însiropat cu un sirop făcut din apă cu zahăr şi vanilie. Am ornat cu frişcă, kiwi şi fulgi de ciocolată.

Mai multe