Reţete de la cititori: Tort cu cremă de vanilie şi aromă de portocale - Alina Hurmuz
1 decembrie 2014 11:34
Rețete
Ultima actualizare:
- Ingrediente:
- Blat: 7 ouă, 7 linguri zahăr, 7 linguri făină, un vârf cuţit sare, praf de copt.
- Crema: 2 plicuri cremă de vanilie Dr Oetker.
- Ornat: frişcă, ciocolată rasă şi coajă rasă de portocale.
- Însiropat: 3 linguri zahăr ars şi o cană de apă.
PreparareSe separă albuşurile de gălbenuşuri, se bat bine, se adaugă zahărul, praful de copt şi sarea iar la urmă, gălbenuşurile şi făina. Se amestecă uşor, se pune într-o formă rotundă cu hârtie de copt şi se dă la cuptor 35- 40 minute la foc potrivit sau până ce s-a rumenit deasupra. Se scoate şi se lasă să se răcească, apoi se taie în 3 părţi egale. Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se face un sirop din zahăr ars, se pune prima foaie, se însiropează, se pune cremă, foaie, se însiropează din nou, cremă iar ultima foaie se pune şi se apasă puţin. Se dă la rece. Se ornează cu frişcă, ciocolată rasă şi coajă rasă de portocală.