Reţete de la cititori: Tort cu iaurt - Elena Grigore

25 septembrie 2013 8:52   Rețete
Ultima actualizare:

Mod de preparare:Blat: Albuşurile se bat spumă tare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul până îşi dublează volumul, apoi se adaugă peste albuşuri. Făina se amestecă cu praful de copt şi cacao şi se încorporează în amestecul de ouă. Se amestecă uşor, de jos în sus, cu lingura de lemn. Compoziţia se toarnă într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor până trece testul scobitorii.Crema: Iaurtul se pune într-un bol mai mare şi se amestecă cu frişca bătută bine. La final se adaugă gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se dă la frigider pentru 5 minute, timp în care tăiem blatul răcit în 3. Într-o oală care merge pe foc punem frişca împreună cu ciocolata ruptă bucăţele. O lăsăm pe foc până se topeşte ciocolata (atenţie, nu trebuie să fiarbă). O lăsăm să se răcească bine apoi o mixăm bine.Pe un platou punem primul blat, îl însiropăm bine cu compot de caise, peste care punem jumătate din crema de iaurt. Nivelăm bine cu o spatulă şi aşezăm al doilea blat însiropat. Punem restul de cremă, iar la final ultimul blat şi el însiropat. Se ornează cu frişcă, cu ciocolată după imaginaţia fiecăruia.

Mai multe