Reţete de la cititori: Tort cu iaurt şi fructe - Bădescu Tincuţa

14 septembrie 2014 13:20   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

250 gr. pişcoturi

150 gr. brânză proaspătă

150 gr. zahăr pudră

esenţa de vanilie

200 ml. frişcă

500 gr. iaurt

2 plicuri de gelatină granule

500 gr. piersici (sau alte fructe - după preferinţă) sau 1 borcan cu compot de piersici

(eu am folosit nectarine proaspete)

Preparare: Se tapetează marginile şi fundul de la o formă de tort cu pişcoturi însiropate cu zeamă de la compot.

Gelatina se hidratează în 200 ml. zeamă de compot, apoi se topeşte pe foc mic, fără a o da în clocot.

Brânza proaspătă se amestecă cu zahărul pudră, se adaugă esenţa de vanilie, iaurtul şi gelatina. Se amestecă toate aceste ingrediente, după care se adaugă frişca şi se amestecă.

Se pun şi fructele tăiate bucăţi potrivite, apoi se toarnă compoziţia în tava de tort.

Se adaugă încă un rând de pişcoturi după care se dă la frigider, de preferinţă de seara până dimineaţa.Se scoate din formă şi se decorează după preferinţe.

Mai multe