Reţete de la cititori: Tort cu mere întregi - Ana N.

11 martie 2013 16:08   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare

Alegeţi mere româneşti, care chiar dacă nu arată ca la supermarket, sunt zemoase şi bune. Le curăţaţi de coajă şi scobiţi miezul de seminţe, făcând loc pentru umplutura de nuci.În forma de tort sau cratiţă ungeţi cu unt şi puneţi hârtie de copt. Aşezaţi merele şi le umpleţi cu nuci caramelizate în puţin zahăr, iar deasupra aşezaţi câte o vişină şi puţin unt. Dacă vreţi, pudraţi puţină scorţişoară.Daţi puţin merele la cuptor, să se înmoaie, dar nu foarte mult. Între timp pregătiţi aluatul aşa: bateţi ouăle cu un praf de sare şi zahărul, apoi adăugaţi făina şi amestecaţi uşor, de jos în sus. După ce merele s-au înmuiat puţin, punem aluatul peste ele şi inapoi la cuptor circa 20 minute (depinde de cuptor), oricum, încercaţi aluatul cu o scobitoare care trebuie să rămână curată. După ce s-a răcit, ornaţi cu frişcă sau ciocolată, cum vă place. Aţi putea chiar să îl însiropaţi. Eu am pus frişcă, nuci caramelizate şi puţină dulceaţă de vişine.Poftă mare!

Mai multe