Reţete de la cititori: Tort cu nucă şi ciocolată

11 octombrie 2018 13:20   Rețete
Ultima actualizare:

Andrei Valeriu ne-a pregătit tort cu nucă şi ciocolată.

Ingrediente Tort cu nucă şi ciocolată:

20 linguri zahăr, 16 ouă, 5 linguri nucă măcinată, 8 linguri făină , puţin praf de copt, 150 g nuci tăiate bucăţele şi prăjite în cuptor, 1 lingură cacao, 250 g zahăr, o budincă de vanilie, 400 ml lapte, 200 g unt, ciocolată topită şi amestecată cu ulei pentru a îmbrăca tortul.

Mod de preparare blatul 1 Tort cu nucă şi ciocolată:

Se poate face un blat pe care o să îl tăiem în două, dacă dorim să facem două blaturi  înjumătăţim cantităţile.10 albuşuri se bat spuma cu 10 linguri de zahăr, se adaugă cele 10 gălbenuşuri, 5 linguri de nucă măcinată, 5 linguri făină şi puţin praf de copt. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se coace în cuptor circa 20-30 minute.

Mod de preparare blatul 2 Tort cu nucă şi ciocolată:

6 albuşuri se bat spumă cu 10 linguri de zahăr, se adaugă 3 linguri făină, 150 g nuci tăiate bucăţele şi prăjite în cuptor şi o lingură cacao. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se coace în cuptor circa 20-30 minute.

Mod de preparare crema Tort cu nucă şi ciocolată:

6 gălbenuşuri se freacă cu 250 g zahăr, o budincă de vanilie şi 400 ml lapte. Se amestecă bine şi se pun la fiert până se îngroaşă. După ce s-a răcit se amestecă cu 200 g unt.

Asamblare Tort cu nucă şi ciocolată:

Primul blat se taie în două. Se aşează pe o tavă partea de jos a primului blat, se pune cremă, blatul 2, iarăţi cremă, se pune cealaltă jumătate a primului blat şi deasupra glazura de ciocolată. Se decorează dupa preferinţa fiecăruia.

Mai multe