Reţete de la cititori: Tort de clătite cu cremă de nuci – Laurenţa Daniela Cornea

12 martie 2014 7:19   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:Clătite: 2 ouă, 300 ml lapte, 300 ml apă minerală, 100 g zahăr, 1 praf de sare, 1 praf de copt, coajă de portocală, ccira 300 g făină, 50 ml ulei. Crema: 300 g nucă măcinată, 400 g dulceaţă de prune, 1 ciocolată, 50 g unt, 100 g brânză de vaci.Decor: 1 ciocolată, 50 ml smântână, unt cât o nucă, fructe.

Preparare

Clătitele -  batem ouăle cu un praf de sare, adăugăm zahărul şi laptele, uleiul şi amestecăm după care adăugăm coaja de portocală, praful de copt şi făina, amestecăm adăugând treptat apă până rezultă o compoziţie omogenă. Dăm la frigider 30 minute.Încălzim o tigaie, adăugăm puţin ulei şi adăugăm un polonic de compoziţie. Când marginile încep să devină aurii întoarcem clătita şi o mai lăsăm puţin. Repetăm până terminăm compoziţia. 

Crema -  Într-un ibric adăugăm untul şi ciocolata ruptă bucăţele, punem pe foc amestecând continuu până se topeşte. Intr-un bol adăugăm, miezul de nucă măcinată, brânza de vaci şi ciocolata topită, amestecăm bine şi dăm la rece cât pregătim clătitele.

Asamblare  - cu ajutorul unei farfurii sau forme decupăm marginile clătitelor. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt adăugăm prima clătită-crema-clătită şi repetăm până terminăm. Adăugăm deasupra bucăţele de unt şi dăm la cuptor circa 30 minute până se rumeneşte frumos. Lăsăm să se răcească foarte bine.

Intr-un vas punem smântâna, untul şi ciocolata ruptă bucăţele, punem pe foc şi amestecăm până se topeşte. Răsturnăm tortul pe o farfurie şi decorăm cu ciololată topita şi fructe. Dăm la frigider înainte de servire.

Mai multe