Reţete de la cititori: Tort de îngheţată - Antici Gabriela
5 ianuarie 2015 12:25
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente Blat
- • 2 ouă
- • 100 g zahăr
- • 150 ml frişcă
- • 1 banană
- Blat cacao
- • 3 linguri cacao
- • 200 ml frişcă
- • 200 g zahăr
- • 3 ouă
- Blat vanilie
- • 1 esenţă vanilie
- • 2 plicuri zahăr vanilat
- • 3 ouă
- • 200 ml frişcă
Mod de preparare: Primul blat: separăm gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile le mixăm spumă cu un praf de sare. Caramelizăm zahărul împreună cu banană mărunţită. Răsturnăm peste albuşuri şi mixăm împreună. Apoi adăugăm gălbenuşurile mixate bine cu frişcă şi dăm la congelator.
Între timp pregătim al doilea blat- mixăm albuşurile spumă cu zahărul. Apoi adăugăm gălbenuşurile unul câte unul. La final încorporăm frişcă mixată puţin cu cacao. Răsturnăm peste primul blat care s-a întărit între timp.
La blatul de vanilie procedăm la fel ca la cel de cacao, doar că înlocuim cacaoa cu esenţa şi plicurile de zahăr vanilat. Răsturnăm peste cele două blaturi. Poftă bună!