Reţete de la cititori: Tort diplomat cu căpşuni - Gabriela Antici

16 aprilie 2014 8:07   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:Blat: 6 ouă, 100 ml ulei, 1 praf de copt, 400 g făină, 100 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 esenţă portocale, 2 linguri capuccino.Crema: 700 ml lapte, 150 g zahăr, 2 linguri amidon, 1 plic gelatină, 6 gălbenuşuri, 150 g unt, 15 căpşuni.Decor: 6 căpşuni, 1 plic tort gelee transparent.

Preparare

Mixăm albuşurile cu zahărul şi un praf de sare. Adăugăm gălbenuşurile unul câte unul mixând după fiecare, esenţa, plicul de zahăr vanilat, uleiul, lingurile de capuccino, iar la final încorporăm făina amestecată cu praful de copt. Ungem o tavă rotundă cu ulei şi o tapetăm cu făină şi răsturnăm blatul până trece testul cu scobitoarea.

Crema-Punem laptele la fiert cu zahărul. Gălbenuşurile le mixăm împreună cu amidonul. Răsturnăm laptele peste gălbenuşuri amestecând uşor. Punem din nou laptele pe foc mic amestecăm până se îngroaşă crema. Se ia de pe foc, adăugăm untul, 5-6 căpşuni spălate şi tăiate bucăţele şi gelatina dizolvată conform instrucţiunilor de pe plic şi lăsăm să se răcească 30 minute.Tăiem blatul în 2 şi însiropăm prima foaie cu 100 ml apă fiartă cu 1 lingură zahăr. Aşezăm felia de blat într-o tavă cu inel detaşabil iar deasupra pe toată marginea blatului punem căpşuni tăiate în două. Răsturnăm crema, aşezăm a doua felie de blat însiropată. Dăm la rece 30 minute. Deasupra aşezăm feliuţe de căpşuni dinspre exterior înspre interior şi deasupra adăugăm plicul de tort gelee dizolvat conform instrucţiunilor de pe plic

Mai multe