Reţete de la cititori: Tort diplomat cu fructe - Gabriela Antici

8 decembrie 2014 15:53   Rețete
Ultima actualizare:

Blat: 3 gălbenuşuri, 60 ml apă caldă, 100 g zahăr, 2 linguri cacao, 7 linguri făină, 1 praf de sare, 1/2 praf de copt, coajă de lămâie;

Crema: 400 ml lapte, 4 ouă, 1 plic gelatină, 2 linguri amidon, zeama de la 1 lămâie, 100 g zahăr, fructe, 500 ml frişcă;

Decor: frişcă, fructe.

Preparare: Blat - încălzim apa puţin. Într-un bol adăugăm gălbenuşurile, apa şi mixăm cca 2 minute după care adăugăm zahărul şi mai mixăm 5 minute până vom obţine o spumă aerată şi pufoasă. Amestecăm făina, praful de copt, cacao, coaja de lămâie, sarea şi le adăugăm peste gălbenuşuri amestecând uşor cu o lingură de lemn până ce se omogenizează.

Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul preîncălzit până trece testul cu scobitoarea. Lăsăm să se răcească foarte bine.

Crema - într-o cratiţă punem laptele cu zahărul la încălzit. Ouăle le amestecăm cu amidonul după care adăugăm laptele călduţ şi amestecăm continuu. Punem amestecul din nou pe foc mic tot amestecând continuu până ce se îngroaşă. După aceea adăugăm zeama de lămâie şi lăsăm să se răcească.

Între timp mixăm frişca şi o amestecăm cu crema de ouă. Adăugăm gelatina pregătită confrom instrucţiunilor de pe plic (eu am adăugat doar 50 g apă rece) şi circa 200 g fructe şi amestecăm uşor.

Turnăm compoziţia într-o tavă cu pereţi detaşabili şi îmbrăcată în folie alimetară. Dăm la frigider circa 30 minute după care scoatem şi adăugăm blatul. Dăm din nou la frigider câteva ore înainte să îl decorăm.

Răsturnăm tortul pe un platou după care decorăm cu frişcă şi fructe.

Mai multe