Reţete de la cititori: Tort diplomat cu nectarine şi zmeură - Mihaela Grigore

23 aprilie 2014 7:11   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 4 ouă, 500 g smântână, 3 plicuri gelatină, esenţă vanilie, 200 g zahăr, 250 g zmeură, 5-6 nectarine.

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de galbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu puţin zahăr şi se lasă deoparte. Se amestecă gălbenuşurile cu zahăr la bain-marie, iar când acesta s-a topit, se adaugă peste albuşuri, amestecând încet. Se adaugă esenţa. Separat se bate smântâna frişcă şi se adaugă peste compoziţia de mai sus. Gelatina se prepară conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se adaugă şi ea la compoziţie.

Fructele se spală şi se taie în bucăţi mai mici (se opresc câteva pentru decor) şi se amestecă în compoziţie. Într-o tavă se pune folie de ciolofan şi se toarnă compoziţia de tort. Se dă la frigider pentru 3-4 ore, se răstoarnă pe un platou şi se ornează după preferinţe.

Mai multe