Reţete de la cititori: Tort diplomat cu nes – Cristina Anchidim

8 octombrie 2013 9:11   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare

Blat: Separi ouăle şi baţi bine albuşurile, pui zahărul, apoi gălbenuşurile, făina amestecată cu cacao şi cu zahărul vanilat. Amesteci uşor cu o lingură de lemn. Torni apoi untul topit şi răcit. Pui compoziţia într-o tavă de chec mare, tapetată cu unt şi făină. Coci blatul la foc moderat. Apoi îl laşi la răcit şi îl tai în 3 părţi.Crema: Pui 1/2 din lapte la fiert. Gălbenuşurile, împreună cu zahărul, le amesteci cu făina, zahărul vanilat şi nesul, apoi le torni în lapte, amestecând continuu. Torni şi restul de lapte, îl fierbi şi îl laşi la răcit.Siropul: Fierbi apa şi zahărul pe foc, apoi faci o cafea. Când s-a răcit, însiropezi blatul, răcit şi tăiat, pui crema pe rând, pe fiecare blat. La final, îmbraci întreg tortul în cremă şi îl dai la frigider. Când serveşti tortul, îl îmbraci în Hulala şi razi deasupra ciocolată.

Mai multe