Reţete de la cititori: Tort diplomat - Floarea Boşneagă

13 aprilie 2014 9:08   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 6 ouă, 250 g zahăr, 3 linguri făină, 3 plicuri gelatină, 50 g stafide, vanilie, praf de copt, 1 plic tort gelee roşu.

Mod de preparare :

Se face un blat din 3 ouă, 3 linguri zahăr, 3 linguri apă, 3 linguri făină, vanilie, praf de copt şi un praf de sare. Se coace  în forma de tort tapetată.

Se pune într-o formă de tort (o cratiţă) o folie peste care se aşează fructe (kiwi, ananas, căpşuni, etc), se pune gelatină roşie, preparată după cum scrie pe plic. Se taie blatul în două iar jumătatea de sus se pune peste gelatină (cât este încă caldă). Se însiropează bine blatul.

Se pun la înmuiat 3 plicuri (3x10g) de gelatină albă cu 100 ml apă pentru o jumătate de oră. 3 ouă întregi se bat cu 150 g zahăr şi gelatina tăiată bucăţi după ce s-a înmuiat. Se bat cu mixerul. După ce s-au amestecat se pun pe foc mic sau la abur până când se topeşte gelatina şi se fac nişte băşicutţe.

Se pun 2 vanilii, 50 g stafide înmuiate în apă călduţă (sau în rom dacă vrei), coajă de portocală. Se răceşte.

Se bat 2 plicuri de frişcă cu lapte şi se pun la frigider. Frişca se amestecă în cremă cu mixerul. Se pune la frigider 10 minute, nu mai mult.

Se pune crema peste jumătatea de blat, se pune cealaltă jumătate de blat însiropată bine şi se lasă la frigider până se întăreşte crema (cam de pe o zi pe alta).

Se răstoarnă pe o farfurie şi se ornează cu frişcă şi fructe.

Mai multe