Reţete de la cititori: Tort Mickey – Floarea Paciurea

22 octombrie 2013 8:28   Rețete
Ultima actualizare:

Pentru cremă: 200 g ciocolată cu lapte, 300 ml smântână pentru frişcă, 3 linguri lichior de portocale.PreparareTopiţi ciocolata cu lapte sau amăruie, punând-o împreună cu frişca lichidă la bain-marie. Compoziţia nu are voie să fiarbă, astfel că atunci când vedeţi că ciocolata s-a topit, luaţi vasul de pe foc, adăugaţi lichiorul şi lăsaţi crema la răcit. Puneţi-o în frigider, şi după ce trece timpul menţionat, bateţi crema cu mixerul timp de 2 - 3 minute sau până când se îngroaşă.Separaţi ouăle, bateţi spumă gălbenuşurile cu 50 g zahăr pudră. Adăugaţi untul, înmuiat câteva secunde la microunde sau lăsat din timp la temperatura camerei şi amestecaţi bine cu un mixer.Topiţi ciocolata la bain-marie sau la microunde, pentru circa 1 minut (nu la putere maximă!). Adăugaţi-o în compoziţia de ouă.Bateţi spumă albuşurile cu 120 g zahăr pudră; adăugaţi 1/2 din albuşurile bătute în crema de ciocolată şi amestecaţi uşor, cu o spatulă. Cerneţi făina şi praful de copt, şi adăugaţi-le, împreună cu migdalele măcinate în compoziţia spumoasă. Adăugaţi coajă de portocală, sucul şi restul de spumă de albuş şi amestecaţi până la omogenizare. Turnaţi coca într-o formă tapetată cu hârtie de copt (diametrul de 26 cm) şi coaceţi 45-50 de minute sau până când trece testul scobitorii (dacă înfigeţi o scobitoare în mijlocul blatului şi iese curată, e gata)Tăiaţi blatul în 3. Aşezaţi un blat din cele două (cel de jos, care este cel mai drept) pe platoul de servit.Ungeţi-l apoi cu jumătate din crema de ciocolată, bătută bine.Puneţi al doilea blat şi ungeţi-l cu restul de cremă. Puneţi şi blatul 3 deasupra, cremă.Am îmbrăcat torul în marţipan făcut din pastă de zahăr.Decorurile, ornamentele făcute tot din marţipan.

Mai multe