Reţete de la cititori: Turte umplute - Roxana Ciobanu
Ingediente: 450 g făină, 2 linguri smântână, 1 cană lapte călduţ, 25 g drojdie, 1 linguriţă zahăr, un praf de sare, 3 linguri ulei, 7 felii muşchi file, 1 borcan mic de ciuperci tăiate, 150-200 g caşcaval.
Mod de preparare: Cernem făina intr-un bol. Frecăm drojdia cu zahărul până ce se dizolvă. Peste făină punem smântână, drojdia dizolvată şi sarea.Începem să frământăm, turnăm lapte puţin câte puţin, până aluatul devine elastic, uşor de lucrat şi uşor lipicios.Punem uleiul şi mai frământăm câteva minute.Acoperim aluatul cu un prosop curat şi lăsăm să dospească cam o oră, la loc ferit de curent.Spălăm ciupercile, le punem la fiert cu puţină sare şi piper pentru 20 de minute, apoi le scurgem şi lăsăm să se răcorească.Caşcavalul îl trecem prin răzătoarea mare, iar muşchiul îl tăiem cubuleţe.Aluatul dospit îl împărţim în nouă bucăţi.Luăm prima bucată, o aşezăm pe masa presărată cu făină, întindem cu sucitorul o foaie subţirică, uşor dreptunghiulara.Pe o parte a foii punem ciuperci, muşchiuleţ şi deasupra caşcaval ras, iar cu cealaltă parte venim deasupra umpluturii şi apăsăm bine capetele.La fel procedăm cu toate. Încingem o tigaie antiaderentă, coacem turtele noastre la foc potrivit. Le scoatem pe un platou şi le servim calde!