Reţete de la cititori: Varză cu carne de curcan – Brânduşa Aluculesei
Pentru o oala de 10 kg. de varza am folosit:
1 varză,
2 cepe,2 kg carne de curcan cu os,3 morcovi,3 rădăcini de pătrunjel,3 rădăcini de păstârnac,1 ardei gras roşu,1 lingură de sare,1 linguriţă de piper măcinat,3-4 foi de dafin,3 linguri mari pastă de tomate ,2 roşii,1 ardei iute;Mod de preparare: Se taie carnea de curcan bucăţi mici, se spală şi se pune în oală. Adăugăm apoi morcovii, rădăcinele de pătrunjel, rădăcinile de păstârnac, ceapa tocată, roşiile tăiate cuburi, ardeiul gras şi ardeiul iute. Adăugăm sare, piper, foi de dafin şi varza tocată mărunt. Completăm cu apă şi punem totul la fiert la foc potrivit. Când toată compoziţia este fiartă adăugăm pasta de tomate şi lăsăm să fiarbă încă 5 minute. Se serveşte cu mămăliguţă caldă şi ardei iute. Poftă bună!