Reţete de la cititori: Vinete la grill cu oţet - Elena Stănescu

27 martie 2014 9:50   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 2 vinete lungi, ulei de măsline, 3 căţei usturoi, o legătură pătrunjel, 2-3 linguri oţet balsamic.

Mod de preparare:

Pasul 1. Vinetele se taie în felii groase de un centimetru, se aruncă peste ele un praf de sare şi se lasă la scurs de apă. Se prăjesc la grill, pe ambele feţe, în ulei de măsline extravirgin.

Pasul 2. Usturoiul se toacă mărunt sau se striveşte, iar pătrunjelul se toacă foarte mărunt, după care amândouă se amestecă cu ulei de măsline. Se aşează în straturi, felii de vinete coapte, pătrunjel şi usturoi în ulei şi se stropeşte fiecare strat cu oţet balsamic. Se sărează după gust şi se dă totul la rece.

Pasul 3. Preparatul are cel mai bun gust abia după 24-36 de ore, când aromele s-au împletit bine. Se serveşte rece, pe pâine de casă prăjită.

Mai multe