Retete de mancare de post. Simple, rapide, delicioase

9 martie 2015 21:17   Rețete
Ultima actualizare:

Pentru cei care ţin postul Paştelui, cel mai lung şi important dintre cele patru posturi de durată, ar trebui să fie destul de informaţi şi să ştie care sunt cele mai simple mâncăruri de post.

Postul de 40 de zile al Paştelui este cel mai aspru de peste an, fără carne şi lactate, având doar două zile de dezlegare la peşte, în 25 martie, de Buna Vestire, şi de Florii. Click! îţi arată cele mai simple mâncăruri de post care nu necesită mult timp pentru a fi pregătite.

Cele mai simple mâncăruri de post: Mâncare de cartofi

Printre cele mai simple mâncăruri de post putem introduce şi mâncarea de cartofi, care se prepară foarte uşor.

  • Ingrediente: 1 kg cartofi, 4 linguri pastă tomate, 1 lingură ulei, 1 ardei gras, 2 morcovi medii, 2 cepe medii, patrunjel, dafin, sare, piper.
  • Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei, la foc mic. Se adaugă puţină apă, după ce s-a prăjit puţin. Se taie ardeiul mărunt şi se adaugă peste ceapă. Următorii paşi pentru cele mai simple mâncăruri de post: mâncare de cartofi. Se curăţă cartofii şi morcovii, se taie bucăţele şi se pun în cratiţa cu ceapă, se adaugă apă caldă, sare, piper şi o foaie de dafin şi se fierb acoperit, la foc mic, până când apa scade. Când sunt aproape fierte toate legumele se adaugă pasta de tomate şi se lasă să mai fiarbă 10 minute. La sfârşit se adaugă pătrunjel tocat. Poftă bună!

Cele mai simple mâncăruri de post: Mâncare de mazăre

Dacă nu ştii ce să mai găteşti de post, îţi recomandăm o delicioasă mâncare de mazăre, uşor de preparat, foarte săţioasă şi nu în ultimul rând, una dintre cele mai simple mâncăruri de post.

  • Ingrediente: o conservă de mazăre sau o pungă medie de mazăre congelată, patru roşii decojite şi pasate, un pahar de suc de roşii, 2 cepe tocate marunt, 2 morcovi, ulei de masline, cimbru, mărar, sare.
  • Mod de preparare: Decojeşte roşiile, pasează-le şi pune-le într-o cratiţă, alături de o lingură de ulei de măsline şi o cană de apă. Toarnă deasupra mazărea şi morcovul tăiat bucăţele. Adaugă cimbrul şi lasă-le să fiarbă, amestecând, până când mâncarea începe să scadă şi se acoperă cu un capac. Următorul pas în prepararea mâncării de mazăre, una dintre cele mai simple mâncăruri de post, este să căleşti ceapa, tăiată mărunt, într-o tigaie de teflon, fără unt sau ulei, suficient cât să capete o culoare aurie, fără a o prăji. Când a scăzut atât cât îţi doreşti, adaugă ceapa călită, paharul de suc de roşii, şi mai fierbe 2 min la foc rapid, iar apoi adaugă mărarul tocat mărunt. Asta e tot! Să aveţi poftă când savuraţi mâncarea de mazăre, cea care ocupă un loc fruntaş în cele mai simple mâncăruri de post.

Cele mai simple mâncăruri de post: Mâncare de ciuperci

Uite de ce avem nevoie când preparăm una dintre cele mai simple mâncăruri de post, şi anume mâncare de ciuperci.

  • Ingrediente: 500 g ciuperci, 1 ceapă, 2 roşii, 1 ardei gras, 2-3 căţei usturoi, 2 linguri ulei, sare, piper, pătrunjel verde.
  • Mod de preparare: Ceapa, ardeii şi roşiile se taie felii subţiri. Uleiul se pune la încălzit şi se adaugă legumele la călit pănă devin sticloase. Adăugăm apoi şi ciupercile tăiate, o cană de apă, usturoiul, sare şi piper. Când ciupercile sunt gata se adaugă pătrunjel verde tocat mărunt şi puteţi savura una dintre cele mai simple mâncăruri de post. Poftă mare!
Mai multe