Rețete de Paște de la vedetele Prima TV. Diana Bart, drob mozaic, Giulia Anghelescu, cheesecake cu ciocolată
Pregătiţi-vă şorţurile, încingeţi cuptoarele, scoateţi din frigider carnea de miel, verdeţurile, ouăle şi haideţi să ne punem pe gătit! De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească drobul, friptura de miel şi desertul. Aveţi nevoie de reţete deosebite? Cele patru vedete de la emisiunea „Hai cu fetele” (Prima TV) vă ajută cu sugestii şi vă îndrumă pas cu pas.
Drob vegan cu ciuperci şi caşcaval de la Ioana Petric
Ingrediente: 500 g ciuperci, 2 legături de ceapă verde, 1 legătură de usturoi verde, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel, 2 linguri de ulei de măsline, 150 g caşcaval, 2 ouă fierte, 3 ouă crude, 3 linguri de pesmet, sare, piper, nucşoară după gust.
Mod de preparare: Curăţăm şi tocăm legumele şi ciupercile, radem caşcavalul. Călim în ulei ciupercile presărate cu puţină sare, până când scade zeama lăsată de ele. Adăugăm legumele şi două ouă bătute în prealabil, apoi caşcavalul şi verdeţurile. Condimentăm cu sare, piper, nucşoară sau alte mirodenii după preferinţe. În funcţie de cât de umedă e compoziţia adăugăm şi 2-3 linguri de pesmet. Aprindem cuptorul la 170 grade şi punem hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile de 10/20 cm. Punem jumătate din compoziţie în tavă, apoi cele 2 ouă fierte, după care restul de compoziţie. La final turnăm, pentru un aspect mai frumos şi un ou bătut bine. Este opţională această etapă. Dăm la cuptor pentru 35-40 de minute în funcţie de cum coace cuptorul. Drobul trebuie să fie rumenit atunci când îl scoatem.
Ingrediente: 200 g urdă, 200 g smântână, 80 g amidon, 3 ouă, 20 g făină albă de grâu, 100 g zahăr, 5 g cacao, un sfert de linguriţă de sare, coajă rasă de la o portocală, o lingură de esenţă de vanilie, unt şi făină pentru uns tava.
Mod de preparare: Întâi încingem cuptorul la 160 de grade şi pregătim o tavă rotundă (de preferat cu pereţii detaşabili). O tapetăm cu hârtie de copt, iar pereţii îi ungem cu unt şi apoi presăram puţină făină. Amestecăm urda cu smântâna, zahărul, gălbenuşurile, coaja de portocală, un sfert de linguriţă de sare, esenţa de vanilie, apoi adăugăm amidonul şi făina cernută. Separat, batem bine albuşurile cu un vârf de cuţit de sare, pe care le încorporăm în compoziţia de urdă. Dăm de-o parte cinci-şase linguri de compoziţie în care adăugăm cacao. Restul compoziţiei o punem în tava pregătită în prealabil şi apoi, din loc în loc adăugăm, cu o lingură, compoziţia în care am pus cacao. Tot cu lingura amestecăm compoziţia închisă printre cea deschisă ca să creăm efectul marmorat. Dăm tava la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la 160 de grade. Facem testul cu scobitoarea şi dacă iese curată scoatem tava din cuptor şi o lăsăm la răcit.
Friptură de miel cu legume de la Gabriela Marin
Ingrediente: o pulpă inferioară de miel de aproximativ 3 kg, o căpăţână de usturoi, 50 ml ulei de măsline, 100 ml vin alb, o lingură sare, o jumătate de linguriţă de piper, o jumătate de linguriţă de măghiran, 2 morcovi, 2 bucăţi de păstârnac, câteva bucăţi de ţelină.
Mod de preparare: Spălăm foarte bine legumele, fără a le curăţa de coajă. „Eu am curăţat doar ţelina pentru că am folosit bucăţi mai mici. Iar usturoi am avut doar căţei mici pe care i-am pus pe ici pe colo, dar aşa întregi cum erau”. Frecăm carnea cu sare, piper apoi cu ulei în care punem diverse alte mirodenii după preferinţe. Aşezăm şi carnea peste legumele din tavă. Adăugăm şi vinul alb, acoperim cu folie de aluminiu şi dăm tavă la cuptor pentru 40 de minute. Scoatem folia de aluminiu şi lăsăm carnea în continuare să se gătească lent încă o oră după care mărim temperatura la 180 de grade şi mai gătim jumătate de oră.
Diana Bart face drob-mozaic
Vedeta l-a făcut din ficăţei de curcan, dar la fel de simplu îl puteţi înlocui cu ficat de pui sau organe de miel.
Ingrediente: 500 g ficat de curcan, 6-8 ouă crude, 6 ouă fierte, 2 legături ceapă verde, 2 legături usturoi verde, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură mărar, 1 ardei gras roşu, sare, piper, 2 linguri de ulei, 1 mână de susan alb sau seminţe de floarea-soarelui.
Mod de preparare: Fierbem ficăţelul/măruntaiele timp de 15 minute şi separat ouăle. În timpul ăsta călim usturoiul, ceapa verde. Când e ficatelul fiert, îl tăiem cubuleţe şi-l punem în bol. Adăugăm ouăle crude, bătute cu furculiţa, şi amestecăm. Punem pătrunjelul şi mărarul tocat, ardeiul roşu tăiat cubuleţe, ouăle fierte tocate, sarea şi piperul, amestecând uşor. Punem hârtie de copt în tavă şi dăm la cuptorul încins la 170 grade, timp de 20-30 min, până devine crocant şi arămiu deasupra.