Reţete: Fursecuri fragede cu glazură de zahăr pudră – Felicia Vanea
3 septembrie 2015 11:06
Rețete
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- 125 g unt moale
- 100 g zahăr
- 1 ou
- 2 gălbenuşuri
- 200 g făină
- 100 g amidon
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- Pentru glazură de zahăr:
- 100 g zahăr pudra
- zeamă unei lămâi
- Decor: nuci/alune/ migdale tocate
Mod de preparare
Untul îl batem spumă, apoi adăugăm zahărul, zahărul vanilat, sarea, oul şi gălbenuşurile. Amestecăm până obţinem un aluat omogen, după care adăugăm făină amestecată cu amidonul. Aluatul obţinut îl punem într-un posh cu formă la capăt şi formăm fursecuri în formă de floricele, pe care le punem într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Coacem fursecurile 12 minute, în cuptorul încins între timp, la 180 grade C. Când s-au răcit le ungem la un capăt cu glazură de zahăr şi le dăm prin nuci/alune/migdale tocate.