Rețete hrănitoare cu pepene galben, numai bune de încercat vara aceasta

26 iulie 2021 15:03   Rețete
Ultima actualizare:

Pepenele galben, unul dintre vedetele verii, poate fi consumat ca atare, dar și în diverse combinații ce-l transformă în aperitiv sau desert delicios.

Ingrediente : 6 roşii prunişoare, 3 felii de pepene galben, 200 g brânză mozzarella, o linguriţă de cimbru, 4 linguri de ulei de măsline, 6 căţei de usturoi, 2 linguri de oţet de mere  

Preparare: Tocaţi sub formă de cubuleţe roşiile, pepenele galben şi brânza, iar usturoiul trebuie tăiat foarte mărunt. Aceste ingrediente trebuie asezonate cu un sos preparat din uleiul de măsline, oţetul de mere şi cimbru. Salata cu pepene galben se serveşte ca aperitiv; este foarte hrănitoare şi uşoară.  

Piure de pepene galben cu ciocolată și mentă

Ingrediente: Două căni de pepene galben-cuburi, 2 linguri de suc de lămâie verde, o lingură de pulbere de mentă, 4 linguri de miere de albine polifloră, 100 gr ciocolată neagră.   

Preparare: Pasaţi cuburile de pepene galben, apoi adăugaţi sucul de lămâie verde, pulberea de mentă, mierea de albine polifloră şi amestecaţi-le foarte bine. După preparare, asezonaţi deliciosul preparat cu bucăţele de ciocolată neagră. Păstraţi piureul la rece; puteţi să-l serviţi la o petrecere, la o oră după cină.

Mai multe