Reţete: Ouă umplute - Buscu Ana-Maria

3 septembrie 2015 11:02   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 5 ouă,1 gălbenuş,100 ml ulei, 1 pateu 100gr porc, 300 g smântână,sare,piper,1 leg pătrunjel;

Preparare

Se fierb 5 ouă cu un pic de sare, se curăţă de coajă, se taie în 2 şi se scoate gălbenuşul.

Pentru sos se face maioneză dintr-un gălbenuş fiert şi unul crud şi ulei apoi se încorporează treptat smântână.

Pentru umplutură se pasează cele 4 gălbenuşuri apoi se amestecă cu pateul şi se condimentează cu sare şi piper după gust. Se umplu jumătăţile de ou cu această compoziţie. Se pune pe o farfurie sos, apoi se pun jumătăţile umplute de ou cu umplutură în jos peste sos şi se ornează cu pătrunjel tocat.

Mai multe