Ruladă aperitiv din piept de raţă cu legume – Mihaela Vanda Scutaru
Ingrediente:
– 2 bucăţi piept de raţă
– 6 morcovi mici din conservă
– 2-3 linguri de mazăre din conservă
– 6 fâşii de ardei gras roşu
– sare şi piper după gust
– 1 linguriţă cimbru uscat
– 1 linguriţă coriandru măcinat sau boabe zdrobite în mojar
– 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Dacă doriţi să va impresionaţi musafirii atunci această reţeta este numai bună. Nu este greu de realizat, în aproximativ o oră este gata. Pieptul de raţă îl despicaţi şi îl bateţi cu un ciocan pentru şniţele. Pentru a nu se rupe la batere îl puneţi într-o folie alimentară. Astfel evitaţi şi stropirea. Presăraţi peste carne sare, piper şi puţin cimbru uscat. Peste carne puneţi într-o margine morcovii, fâşiile de ardei gras şi mazărea. Rulaţi bucată de carne. Eu am legat-o cu aţă alimentară pentru a fi sigură că nu se desface dar se poate şi fără aţă. Se unge rulada cu ulei şi se presară peste ea foarte puţină sare, piper şi coriandru zdrobit în mojar. Ruladele se pun pe o hârtie de copt într-o tavă. Se coc la cuptor, la 180 de grade, timp de 35 de minute, până se rumenesc frumos. Cât este încă caldă, se scot aţele. Se feliază numai după ce s-a răcit. Este un aperitiv delicios. Poftă bună!