Ruladă cu cremă de brânză şi vişine - Iuliana Lako

14 iunie 2016 13:01   Rețete
Ultima actualizare:

Îţi trebuie pentru blat:

5 ouă , 5 linguri zahăr, 4 linguri de făină, 2 linguri cacao, 50 ml ulei, praf de copt.

Cremă: 400 g brânză dulce de vacă, 250 g mascarpone, 4 linguri miere, 1 cană vişine din compot,  2 l frişcă Hulala, întăritor pentru frişcă.

Pregăteşti aşa

Se separă gălbenuşurile de albuş. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul  şi uleiul până devine spumos. Albuşurile se bat cu telul adăugând praf de sare până vei obţine o spumă tare. Spuma  obţinută se încorporează în gălbenuşurile frecate adăugând treptat şi făina cernută cu cacao şi praful de copt. Se tapetează o tavă cu hârtie pentru copt se toarnă compoziţia pentru blat. Tava se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 minute. Când blatul este gata se rulează strâns cu ajutorul hârtiei pentru copt.

Crema: Se pune brânza de vacă bine scursă şi se mixează adăugând mascarponele şi mierea. După ce crema devine spumoasă se derulează blatul şi se îndepărtează hârtia. Se unge cu crema de brânză obţinută, se presară cu boabele de vişine bine scurse şi se rulează din nou. Se bate frişca adăugând şi întăritorul pentru fişcă. În frişca bătută se poate adaugă şi câteva picături de zeamă de compot. Se îmbracă rulada cu frişcă şi se ornează după imaginaţie .

Mai multe