Ruladă cu cremă de vanilie - Trica Maria Angelica

31 mai 2012 15:22   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr pudră, 4 linguri făină, 2 linguri ulei, 2 linguri cacao, 1/2 pliculeţ praf de copt.

Pentru cremă: 1 pachet budincă de vanilie, 500 ml lapte, 2 linguri zahăr, 250 g unt sau margarină.Pentru decor: glazură de ciocolată, nucă de cocos sau bombonele colorate.

Mod de preparare:

Se freacă zahărul cu gălbenuşurile până se topeşte, apoi se adaugă uleiul, făina amestecată cu praful de copt, amestecând uşor de sus în jos.

Pune şi cacao şi la final încorporează treptat albuşurile bătute spumă, amestecând cu atenţie, să nu se lase compoziţia.

Toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se coace la foc potrivit.

După ce s-a rumenit puţin, scoate blatul pe o hârtie albă tapetată cu făină, rulează uşor, ca să nu se rupă şi lasă la răcit. În acest timp, pregăteşte crema.

Fierbe budinca după instrucţiunile de pe pachet şi după ce s-a răcit, amestec-o cu untul sau margarina, frecată spumă.

Când blatul s-a răcit, umple-l cu crema de vanilie. Îmbracă rulada în glazura de ciocolată şi presară nucă de cocos sau bombonele colorate.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe