Ruladă cu dulceaţă de piersici: Luminiţa Mitru

8 octombrie 2015 17:12   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

•        6 ouă

•        cană de zahăr

•        o cană şi jumătate de făină

•        3 linguri ulei

•        un praf de sare

•        un pliculeţ cu praf de copt

•        zahăr vanilinat

•        dulceaţă de piersici

•        frişcă, piersici şi afine pentru ornat

Preparare

1.     Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă albuşurile cu zahărul.

2.     Gălbenuşurile amestecate cu praful de sare şi cu cele trei linguri de ulei se adaugă peste spuma de albuşuri.

3.     Se adaugă apoi făină, praful de copt şi zahărul vanilinat, se amestecă şi compoziţia se toarnă într-o tavă dreptunghiulară ( 20/30 cm) tapetata cu hârtie de copt.

4.     Tavă se introduce în cuptorul bine încins şi se coace 30-40 de min. Se lasă prăjitură să se răcească în cuptor.

5.     După ce s-a răcit,  prăjitura se taie în două foi care se rulează în hârtie de copt şi se lasă pentru puţin timp să stea aşa. Se derulează şi se ung ruladele cu diferite creme, dulceţuri sau gemuri. În situaţia de faţă, ruladă umplută cu dulceta de piersici este acoperită cu frişcă şi ornată cu felii de piersici şi afine.

Mai multe