Ruladă cu mac
Ingrediente pentru aluat
1 kg făină
60 g zahăr
10 g drojdie uscată
100 g unt
2 ouă
1 praf sare
500 ml lapte
Pentru umplutură
250 g mac
120 g zahăr
50 g miere
2 ouă
Preparare
Amesteci drojdia uscată cu făina. În laptele cald topeşti zahărul şi sarea, apoi adaugi ouăle şi untul topit, în prealabil. Combini toate ingredientele şi întreaga compoziţie o încorporezi în cea cu făină. Aluatul obţinut îl acoperi cu un prosop şi-l ţii la cald o oră. Între timp, prepari umplutura. Speli macul, îl pui într-o cratiţă, îl acoperi cu apă şi-l fierbi la foc mic aproximativ o oră. Ulterior, îl strecori şi îl treci prin apă rece. Amesteci macul fiert cu zahărul, mierea, un ou şi le dai prin blender. Când aluatul şi-a dublat volumul, îl mai frămânţi puţin şi-l mai laşi deoparte la loc cald încă 30 de minute. Ulterior, îl împarţi în trei părţi egale şi fiecare parte o întinzi pe masa presărată cu făină, o umpli cu amestecul de mac şi o rulezi. Pui ruladele formate într-o tavă tapetată şi le laşi deoparte 25 de minute. Le ungi cu un ou bătut, apoi le dai la cuptorul preîncălzit 30 de minute. Poftă bună!