Ruladă cu mac

6 decembrie 2016 12:03   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru aluat

1 kg făină

60 g zahăr

10 g drojdie uscată

100 g unt

2 ouă

1 praf sare

500 ml lapte

Pentru umplutură

250 g mac

120 g zahăr

50 g miere

2 ouă

Preparare

Amesteci drojdia uscată cu făina. În laptele cald topeşti zahărul şi sarea, apoi adaugi ouăle şi untul topit, în prealabil. Combini toate ingredientele şi întreaga compoziţie o încorporezi în cea cu făină. Aluatul obţinut îl acoperi cu un prosop şi-l ţii la cald o oră. Între timp, prepari umplutura. Speli macul, îl pui într-o cratiţă, îl acoperi cu apă şi-l fierbi la foc mic aproximativ o oră. Ulterior, îl strecori şi îl treci prin apă rece. Amesteci macul fiert cu zahărul, mierea, un ou şi le dai prin blender. Când aluatul şi-a dublat volumul, îl mai frămânţi puţin şi-l mai laşi deoparte la loc cald încă 30 de minute. Ulterior, îl împarţi în trei părţi egale şi fiecare parte o întinzi pe masa presărată cu făină, o umpli cu amestecul de mac şi o rulezi. Pui ruladele formate într-o tavă tapetată şi le laşi deoparte 25 de minute. Le ungi cu un ou bătut, apoi le dai la cuptorul preîncălzit 30 de minute. Poftă bună!

Mai multe