Ruladă de cartofi cu spanac

17 martie 2016 11:57   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

7 cartofi

300 g spanac congelat

2 ouă

150 g muşchi ţigănesc

2 cepe

150 g făină

sare

piper

3 căţei de usturoi

ulei

Preparare

Fierbi cartofii în coajă, îi lași să se răcească, apoi îi cureți și îi dai prin răzătoare. Faci un aluat din cartofii rași, din făină, din ouă și puțină sare, pe care îl frămânți bine. Încingi ulei într-o tigaie, pui spanacul, un praf de piper și usturoiul zdrobit. Sotezi ușor spanacul, câteva minute, la foc mic. Dai deoparte. Pui ulei în altă tigaie, lași să se încingă și călești ceapa tăiată mărunt, împreună cu mușchiul tocat cubulețe. Ții pe foc câteva minute. Întinzi aluatul cu un sucitor, în foaie subțire, pui la mijloc umplutura şi rulezi ușor. Învelești rulada în folie alimentară, legi la capete și fierbi într-o tavă, 15-20 de minute, la foc potrivit. Ai grijă să o întorci pe o parte și pe alta. O servești caldă. Poți să faci o garnitură din ceapă călită și mușchi.

Mai multe